A laktáz (ß-galaktozidáz) egy emésztőenzim, amely lebontja a laktózt (tejcukrot) és átalakítja egyszerű cukrokká, glükózzá és galaktózzá. Azok az emberek, akiknél hiányzik ez az enzim, nem tudják megemészteni teljes mértékben a laktózt, ami kellemetlen tüneteket okozhat. A laktáz enzim ideális azok számára, akik szeretnék élvezni a tejsavó, kazein, kazeinát vagy tejfehérje előnyeit, de laktóz intoleranciájuk van. Általában 2500 FCC egység szükséges 10-13 gramm laktóz emésztéséhez (általában egy tejsavófehérje koncentrátumban 5-6% laktáz található). Nagyon érzékeny egyéneknél, akiknél a bevitt laktóz mennyiség 100%-ának lebontásához szükség van enzim bevitelre, étkezésenként 10000 FCC egység ajánlott. Két kapszula bevétele biztosítja ezt az enzim mennyiséget!
Összetevők: tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz; marha zselatin, mikrogranulált β-galaktozidáz (ToleraseTM L lactase), színezék: titán-dioxid
1 kapszula tartalma |
||
Lactase | 5000 FCC* Units | |
*Food Chemicals Codex |
Összetevők: tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz; marha zselatin, mikrogranulált β-galaktozidáz (ToleraseTM L lactase), színezék: titán-dioxid
Allergéninformáció: Tej, tojás, glutén, szója, földimogyoró, mogyoró, hal és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! A laktóz-intolerancia egyénenként változhat, kérjen tanácsot szakembertől a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről.