A zablisztet a búzalisztből készült tésztákhoz adják a zab íze miatt, valamint azért, mert ropogósabbá és hajlékonyabbá teszi a tésztát, és a konyhában hasznos a gluténtartalom csökkentésére.
A zablisztet sós és édes tészták, zabkásák készítéséhez, levesek és mártások sűrítéséhez is használhatjuk. A kenyértésztához is adható (legfeljebb kb. 30%), hogy megkeljen.
A zabliszt glutént tartalmaz, ezért cöliákia és gluténmentes diéta esetén nem alkalmas.
ÖSSZETEVŐK: 100%-ban őrölt zabpehelyliszt.
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Cseh Köztársaság
Csomagolás és feldolgozás: Cseh Köztársaság
TÁPÉRTÉKEK 100 GRAMMONKÉNT
Energie / Energia | 1 524 kJ / 364 kcal |
Zsírok | 6,9 g |
- ebből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 68,1 g |
- ebből cukor | 1,5 g |
Rost | 7,2 g |
Fehérje | 13,1 g |
Só | < 0,1 g |
Figyelmeztetés:
Ne tegye ki napfénynek.
Legfeljebb 25 °C-on és 70% relatív páratartalom mellett tárolja.
A felbontást követő 14 napon belül használja fel.
Minimális eltarthatósági idő: lásd a csomagolás alján.
Az allergének az összetételben félkövérrel kiemelve.