A rizslisztet rizsből készítik egy speciális eljárással. Elsősorban édes, sütés nélküli desszertek készítéséhez használják. Kiváló alapanyag gluténmentes sütemények, torták és kovásztalan zsemlék sütéséhez. Illetve alkalmas sós vagy édes ételek szószainak sűrítésére. A rizsliszt növeli a (gluténmentes) keverékek térfogatát és kötőerejét.
Sütésnél általában más lisztekkel (hajdina, kukorica stb.) is keverik. A rizslisztből készült tészta szilárd, sok tekintetben hasonlít a búzalisztből készült tésztához, bár nem olyan rugalmas.
Könnyen emészthető étel, amely jóllakottságérzetet ad. Gluténmentes, ezért coeliakiás betegek és gluténmentes diéták számára is alkalmas.
ÖSSZETEVŐK: 100% hántolt, hántolt rizs.
SZÁRMAZÁSI TERÜLET: Cseh Köztársaság
CSOMAGOLÁS: Cseh Köztársaság
TÁPÉRTÉKEK 100 GRAMMONKÉNT
Energie / Energia | 1 549 kJ / 370 kcal |
Zsírok | 1,4 g |
- ebből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 81,1 g |
- ebből cukor | 0,1 g |
Rost | 0,1 g |
Fehérje | 6 g |
Só | < 0,1 g |
Figyelmeztetés:
Ne tegye ki napfénynek.
Legfeljebb 25 °C-on és 70% relatív páratartalom mellett tárolja.
A felbontást követő 14 napon belül használja fel.
Minimális eltarthatósági idő: lásd a csomagolás alján.
Az allergének az összetételben félkövérrel kiemelve.