A makadámfa gyümölcse, a makadámdió, akár 74% zsírt tartalmaz. Fehérjéi teljes értékűek, bár alacsony a metionin-tartalmuk (ami könnyen pótolható teljes kiőrlésű gabonafélékkel kombinálva). A makadámiadió az egyik olajban leggazdagabb dióféle.
Jó kalcium-, foszfor-, vas-, B1-, B2-vitamin- és niacinforrás. Antioxidáns polifenol flavonoidokat is tartalmaz, amelyek védik az emberi szervezetet az érelmeszesedés kialakulása ellen.
ÖSSZETEVŐK: 100% pörköletlen, hámozott makadámdió.
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Kenya
TÁPÉRTÉKEK 100 GRAMMONKÉNT
Energie / Energia | 3 004 kJ / 718 kcal |
Zsírok | 75,8 g |
- ebből telített zsírsavak | 12,1 g |
Szénhidrát | 13,8 g |
- ebből cukor | 4,6 g |
Rost | 8,6 g |
fehérje | 7,9 g |
Só | < 0,1 g |
Figyelmeztetés:
Ne tegye ki napfénynek.
Legfeljebb 25 °C-on és 70% relatív páratartalom mellett tárolja.
A felbontást követő 14 napon belül használja fel.
Minimális eltarthatósági idő: lásd a csomagolás alján.
Az allergének az összetételben félkövérrel kiemelve.