A halolaj a telítetlen zsírsavak egy csoportját, úgynevezett omega-3 zsírsavakat tartalmaz. (A halak szervezete ezt a zsírt a planktonokból nyeri, minél hidegebb a víz, annál több omega-3 zsírsavat tartalmaznak a planktonok). Ezek a halolajban található zsírsavak eltérnek növényi olajoktól és azokétól eltérő szerepet töltenek be szervezetünkben. Az omega-3 telítetlen zsírsavak közül az eikozapentaénsav (EPA), dokozahexaénsav (DHA) rendelkezik a legkedvezőbb hatásokkal, bőségesen fordulnak elő az olyan hideg vízi halakban, mint a lazac, a pisztráng, a makréla és a tonhal.
A halolaj segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket, jótékony hatást fejt ki a keringési betegségek esetén is. Blokkolja a gyulladásos reakciókat, amelyek számos betegség okozói, az EPA és a DHA hiánya számos idegrendszeri rendellenesség okozója lehet.
Összetevő
|
|
Calories From Fat | 10 |
Total Fat | 1g |
Cholesterol | 5mg |
Vitamin E (As Mixed Tocopherols) | 1IU |
Fish Oil | 1000mg(1 g) |
EPA (Eicosapentaenoic Acid) |
|
DHA (Docosahexaenoic Acid) |
|
Total Omega-3 Fatty Acids | 300mg |