Az árpafű, ez a zöld élelmiszer gazdag különböző vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív anyagokban. A árpafű az étrend-kiegészítőkben szinergikus hatást biztosít az egyes összetevők egyedi tápanyagprofiljának köszönhetően. Az árpafű a dédanyáink által használt fiatal árpa növény. A növényből csak a zöld hajtást takarítják be. Az ilyen árpanövény tartalmazza a legnagyobb mennyiségű biológiailag aktív anyagot. Az árpa klorofillt, vasat, folsavat és C-vitamint tartalmaz. 4-szer több kalciumot tartalmaz, mint a tej, 22-szer több vasat, mint a spenót. Ezenkívül esszenciális aminosavakat, több mint 12 ásványi anyagot és 13 különböző vitamint (köztük K-vitamint) tartalmaz. Ennek az összetételnek köszönhető, hogy a fiatal árpa az utóbbi években nagyon népszerűvé vált az aktív életmódra összpontosító fogyasztók körében. AGreenFood Nutrition árpafű gluténmentes.
A spirulina egy mikroszkopikus méretű édesvízi cianobaktérium, amely természetes módon nagyobb mennyiségben tartalmaz fontos tápanyagokat és fitonutrienseket. Ráadásul a Spirulina által biztosított tápanyagok jobban felszívódnak a szervezetben. Többek között B1-, B2-, B3-, B6-, B9-vitamint, C-vitamint, D-vitamint, A- és E-vitamint, karotinokat és magas klorofilltartalmat tartalmaz. A klorofill zsírban oldódik, és ez adja a növények jellegzetes színét. Táplálkozásunkban a klorofill többek között fontos és gazdag magnéziumforrás. A spirulina fogyasztása vegánok számára azért fontos, mert gazdag vasforrás is.
A kukoricából fermentációval előállított metionin és cisztein egy modern, környezetbarát módszert képvisel ezen fontos aminosavak előállítására. Nagy tisztaságuknak és minőségüknek köszönhetően ideális választás azok számára, akik minőségi étrend-kiegészítőket keresnek. A metionin és a cisztein esszenciális aminosavak, amelyek kulcsszerepet játszanak a szervezet számos biológiai folyamatában. Mindkét aminosav ként tartalmaz, ami fontossá teszi őket a fehérjék és más biológiailag aktív molekulák szintézisében.
A metionin a fehérjéket alkotó bázikus aminosavak csoportjába tartozik. A metionint az emberi szervezet nem tudja előállítani, azt táplálékkal kell bevinni. A ricotta sajtban, a marhahúsban, a tofuban vagy a tonhalban is megtalálható. A metionin a keratin, a haj és a köröm alapvető építőköve nélkülözhetetlen része. A metionin a fehérjék, a cisztein, a kreatin és a karnitin bioszintézisébe is beavatkozik. A metionin valóban ideális segédanyag az átvitelhez és kiindulási anyag más aminosavak számára.
A cisztein a nem esszenciális aminosavak közé tartozik, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet képes előállítani, és így részben helyettesíteni más forrásokat. Ez az aminosav a májban termelődik, ahol B6-vitamin vagy kéntartalmú anyagok támogatják. A cisztein más, az emberi szervezet számára hasznos anyagokat is képez. Az egyik ilyen például a Glutation, amelyet szervezetünk egyik legerősebb antioxidánsának tartanak. A cisztein számos fehérjetartalmú élelmiszerben megtalálható, többek közt a tojássárgájában, a hagymában, a fokhagymában, a gabonafélékben, a pirospaprikában vagy a brokkoliban.
A reishi és a ling zhi ugyanazon gombafaj két különböző neve. Míg a "Reishi" japán név, a "ling zhi" a kínai nyelvben használatos. A Reishit Kínában és Japánban évezredek óta használják. A reishi (Ganoderma lucidum) egy fapusztító gomba, amely elhalt fákon vagy tuskókon nő. Valamikor Kínában a Reishi olyan ritka növénynek számított, hogy csak a császári család számára volt elérhető. A Reishi bioaktív vegyületek széles skáláját tartalmazza. Ezek közé tartoznak az esszenciális aminosavak, B-vitaminok, ásványi anyagok, mint a szelén és a vas, germánium, poliszacharidok, triterpének és még sok más.
Amikor egy Reishi-t tartalmazó étrend-kiegészítőn az az állítás látható, hogy 30% poliszacharidot tartalmaz, az azt jelenti, hogy a Reishi gomba kivonat tartalmának közel egyharmadát poliszacharidok teszik ki. A poliszacharidok szénhidrátmolekulák hosszú láncai, amelyek különböző biológiai tulajdonságokkal rendelkeznek. A kivonat standardizálása biztosítja, hogy pontosan 30% poliszacharidokat tartalmazzon, ami egyenletes minőségű terméket eredményez. A szabványosítás azt is jelenti, hogy a termék szigorú vizsgálatokon és ellenőrzéseken megy keresztül annak biztosítása érdekében, hogy a poliszacharidtartalom a deklaráltnak megfeleljen.
A shiitake, más néven ehető gomba (Lentinula Edodes) egy Japánban őshonos gombafaj. Ebben a régióban már évezredek óta nagyon népszerű. A Shiitake-ről már 2000 évvel ezelőtt is vannak feljegyzések. Japánban a shiitake-t gyakran nevezik „életelixírnek”, mivel poliszacharid rosttartalma, β-glükánok (lentinánok) természetes forrása, eritadenin, valamint B2-, B6- és D-vitamin, D2-provitamin, réz, szelén, pantoténsav, cink és mangán tartalma miatt.
Amikor egy Shiitake-t tartalmazó étrend-kiegészítőben az áll, hogy 30% poliszacharidokat tartalmaz, ez azt jelenti, hogy a Shiitake gomba kivonat tartalmának közel egyharmadát poliszacharidok teszik ki. A poliszacharidok hosszú szénhidrátláncok.A kivonat szabványosítása biztosítja, hogy pontosan 30% poliszacharidot tartalmazzon, ami egyenletes minőségű terméket eredményez. A szabványosítás továbbá garantálja, hogy a terméket szigorú tesztelésnek és ellenőrzésnek vetik alá annak biztosítása érdekében, hogy a poliszacharidtartalom a deklarációnak megfeleljen.
Az acerola (Malpighia emarginata) egy trópusi cserje vagy kisnövésű fa, amely a Karib-térségben, Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Gyakran nevezik barbadosi cseresznyének vagy nyugat-indiai cseresznyének, az acerola termése apró, piros bogyók. Az acerola az egyik leggazdagabb természetes C-vitaminforrás. Az acerola gyümölcsök C-vitamin tartalma sokkal magasabb, mint a narancsé és más citrusféléké. A C-vitaminon kívül az acerola bogyók más bioaktív vegyületeket, például karotinoidokat, antociánokat és flavonoidokat tartalmaznak, amelyek szinergikusan elősegíthetik a C-vitamin hatását. Az olyan természetes forrásokból származó C-vitamin, mint az acerola, gyakran jobban szívódik fel a szervezetben, mint a C-vitamin szintetikus formái.
A standardizált acerola-kivonat azt jelenti, hogy a kivonatot úgy módosították és tesztelték, hogy a hatóanyag meghatározott mennyiségét, ebben az esetben 25% C-vitamint tartalmazzon. A szabványosítás biztosítja, hogy minden egyes tétel kivonat egyenletes mennyiségű C-vitamint tartalmazzon. Az érett acerola bogyókat a éretten, kézzel szüretelik. A szüret utáni gyors feldolgozás fontos a magas C-vitamin-tartalom megőrzése érdekében. A gyümölcsöket megtisztítják és gyümölcslévé vagy pürévé pürésítik. Ezután olyan technikákkal, mint a permetszárítás és a fagyasztva szárítás, kivonattá dolgozzák fel őket. A kivonatot úgy koncentrálják, hogy nagy mennyiségű C-vitamint tartalmazzon, majd porítják, hogy könnyen felhasználható legyen a különböző termékekben. A C-vitamin hatékonyságát és fokozatos felszívódását termékünkben a csipkebogyó kivonat erősíti.
A C-vitamin, más néven aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely nélkülözhetetlen a különböző testi funkciókhoz. A C-vitamin segít fenntartani az immunrendszer normális működését intenzív testmozgás közben és után. Támogatja a normál kollagéntermelést az erek, csontok, porcok, fogak, íny és bőr megfelelő működéséhez. Hozzájárul a kiegyensúlyozott energia-anyagcseréhez, a normál idegrendszeri működéshez, a szellemi aktivitáshoz és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Hozzájárul a fáradtság és a kimerültség szintjének csökkentéséhez.
A rutin a bioflavonoid glikozidok közé tartozik. Számos növényben megtalálható, leggyakrabban a japán lóhere (Sophora japonica) bimbóiban és virágaiban fordul elő nagy koncentrációban. A rutin biológiai tulajdonságairól ismert. A bioflavonoidok olyan anyagok, amelyek bizonyos gyümölcsök és zöldségek ízét és színét adják. Megtalálható az almahéjban, a hajdinában, a citrusfélékben és a fekete teában.
A Sophora Japonica rügye a rutin fő forrása . A rutint úgy vonják ki és koncentrálják, hogy elérjék a szükséges 95%-os tisztaságot. A japán rózsabokor rügyeit betakarítják, majd megszárítják, hogy bioaktív összetevői megmaradjanak. A szárított rügyeket oldószeres extrakcióval dolgozzák fel a rutin kinyerése érdekében. A nyert kivonatot tovább tisztítják és koncentrálják, hogy 95% rutint tartalmazzon. Ha egy étrend-kiegészítőről azt állítják, hogy 95%-os koncentrációjú rutinkivonatot tartalmaz, az a nagyfokú tisztaságot és standardizáltságot jelzi. A kivonat standardizálása biztosítja, hogy az pontosan 95% rutint tartalmazzon, ami egyenletes minőségű terméket eredményez. A szabványosítás azt is jelenti, hogy a termék szigorú vizsgálatokon és ellenőrzéseken megy keresztül annak biztosítása érdekében, hogy a tartalom megfeleljen a feltüntetett értéknek.
A cink-biszglicinát az ásványi cink kelátos formája, ahol a cink a glicin aminosav két molekulájához van kötve. Ezt a kelátformát úgy tervezték, hogy javítsa a cink felszívódását és biológiai hozzáférhetőségét a szervezetben. A kelátképzés az a folyamat, amelynek során egy ásványi anyag egy szerves molekulához kötődik, lehetővé téve az ásványi anyag jobb szállítását és hasznosulását.
A glicin egy aminosav, tehát a fehérjék része, mégis édes íze van. Ezért adjuk termékeinkhez a szteviol-glikozidokkal együtt, hogy termékeink ideális édességét cukor használata nélkül érjük el. A glicin egyike annak a 20 aminosavnak, amelyet a szervezet a testfehérjék kialakításához használ, amelyek aztán a szerveinket, ízületeinket és izmainkat alkotják. Ez a második leggyakrabban előforduló aminosav az emberi enzimekben és fehérjékben, ezért kulcsszerepet játszik a szervezet valamennyi szervrendszerében. A glicin a kollagénben található aminosavak körülbelül 35%-át teszi ki. A kollagén az emberi test egyik legfontosabb fehérjéje, a test számos részének alapvető építőköve, és létfontosságú szerepet játszik a különböző szövetek szerkezetének és szilárdságának biztosításában. Ez a kulcsfontosságú fehérje aminosavak láncaiból áll, amelyek közül a glicin különösen fontos. A glicin a legkisebb és legegyszerűbb aminosav, ami a könnyű kötődést és erős, stabil kollagénszerkezeteket garantálja. Egyszerűségének és rugalmasságának köszönhetően a glicin segít a kollagénnek megőrizni szilárdságát és rugalmasságát, ami kiemeli a glicin fontosságát a biológiai folyamatokban.
A szteviol-glikozidokat a Stevia rebaudiana növény édes leveleiből vonak ki. A szteviol-glikozidok édesítőszerként szinte kalóriamentes, alacsony glikémiás indexűek, és a cukorral ellentétben nem járulnak hozzá a fogszuvasodáshoz. Az alacsonyabb glikémiás indexű élelmiszerek lassabban emelik a vércukorszintet, ami különösen előnyös a cukorbetegek, a túlsúlyosok és a fogyókúrázók számára.
A teljes gyártási folyamatot az IFS Food tanúsítja. Miért cseréltük le az ISO 22000:2018 tanúsítást az IFS Foodra?
Az IFS Food egy világszerte elismert tanúsítvány a gyártási folyamatok és termékek élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzésére. Az egységes, nemzetközileg elismert élelmiszer-szabvány lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek következetes biztonságát és a lehető legmagasabb minőségét világszerte biztosítsuk. A német (HDE), a francia (FCD) és az olasz (ANCC, ANCD) kiskereskedelmi szövetségek a gyártókkal együttműködve vettek részt az IFS-szabványok kidolgozásában.
Mit jelez az IFS tanúsítvány?
- a felhasznált nyersanyagok magas minőségét
- a nyersanyagok tárolásának magas színvonalát
- a teljes gyártási folyamat maximális minőségét
- a termékek és a márkák hitelességét világszerte növeli
Csomagolás: 240 g.
Adagok száma: 30
Javasolt napi adag: Napi egy adag(1 mérőkanál 8 g) 300 ml vízben elkeverve. A javasolt adagolást ne lépje túl!
Íz | Alma | Málna | Citrom | |||
Napi adag tartalma | 8 g | RHP* | 8 g | RHP* | 8 g | RHP* |
Chlorella | 1500 mg | ** | 1500 mg | ** | 1500 mg | ** |
Spirulina | 1500 mg | ** | 1500 mg | ** | 1500 mg | ** |
Árpafű | 1500 mg | ** | 1500 mg | ** | 1500 mg | ** |
L-Glycin | 559 mg | ** | 559 mg | ** | 559 mg | ** |
Reishi | 500 mg | ** | 500 mg | ** | 500 mg | ** |
Shiitake | 500 mg | ** | 500 mg | ** | 500 mg | ** |
Acerola | 400 mg | ** | 400 mg | ** | 400 mg | ** |
- ebből C vitamin | 100 mg | 125 % | 100 mg | 125 % | 100 mg | 125 % |
L-Cystein HCL | 250 mg | ** | 250 mg | ** | 250 mg | ** |
L-Methionin | 250 mg | ** | 250 mg | ** | 250 mg | ** |
Japán akác | 80 mg | ** | 80 mg | ** | 80 mg | ** |
- ebből Rutin | 76 mg | ** | 76 mg | ** | 76 mg | ** |
Vitamin E | 12 mg | 100 % | 12 mg | 100 % | 12 mg | 100 % |
Cink | 10 mg | 100 % | 10 mg | 100 % | 10 mg | 100 % |
Citrus bioflavonoidok | 10 mg | ** | 10 mg | ** | 10 mg | ** |
Lalmin® Selen | 50 µg | 90 % | 50 µg | 90 % | 50 µg | 90 % |
*RHP javasolt napi bevitel, **RHP nincs megállapítva
Összetevők:
Alma íz: Chlorella por (Chlorella vulgaris, növényi összetevő algák - egész növény), spirulina por (Arthrospira platensis, növényi összetevő cianobaktériumok), fiatal árpa por (Hordeum vulgare, növényi összetevő - fű), L-glicin, reishi kivonat 30% poliszacharidok (Ganoderma lucidum, növényi összetevő gomba - gyümölcs), shiitake kivonat 30% poliszacharidok (Lentinula edodes, növényi összetevő gomba - gyümölcs), alma aroma, acerola kivonat 25% C-vitaminnal (Malpighia glabra L. , növényi összetevő - gyümölcs), savanyúságot szabályozó citromsav, L-cisztein HCL, L-metionin, japán áfonya 95% rutinnal (Sophora Japonica L., növényi összetevő - rügy), édesítőszer - szteviol-glikozidok, cink-biszglicinát, maszkoló aroma, E-vitamin (DL-alfa-tokoferol), szelén Lalmin® (szeléntartalmú inaktív élesztő), citrusfélék kivonata 60 % bioflavonoidokkal (Citrus aurantium L., növényi összetevő - gyümölcs), alma gyümölcspor.
Málna íz: Chlorella por (Chlorella vulgaris, növényi összetevő algák - egész növény), spirulina por (Arthrospira platensis, növényi összetevő - cianobaktériumok), fiatal árpa por (Hordeum vulgare, növényi összetevő - fű), L-glicin, reishi kivonat 30% poliszacharidok (Ganoderma lucidum, növényi összetevő gomba - gyümölcs), shiitake kivonat 30% poliszacharidok (Lentinula edodes, növényi összetevő gomba - gyümölcs), málna aroma, acerola kivonat 25% C-vitaminnal (Malpighia glabra L. , növényi összetevő savasságszabályozó - citromsav, L-cisztein HCL, L-metionin, japán lóhere 95% rutinnal (Sophora Japonica L., növényi összetevő - rügy), édesítőszer - szteviol-glikozidok, cink-biszglicinát, maszkoló aroma, E-vitamin (DL-alfa-tokoferol), szelén Lalmin® (szeléntartalmú inaktív élesztő), citrusfélék kivonata 60% bioflavonoidokkal (Citrus aurantium L., növényi összetevő - gyümölcs), málna gyümölcspor.
Citrom íz: Chlorella por (Chlorella vulgaris, növényi összetevő algák - egész növény), spirulina por (Arthrospira platensis, növényi összetevő - cianobaktériumok), fiatal árpa por (Hordeum vulgare, növényi összetevő - fű), L-glicin, reishi kivonat 30% poliszacharidok (Ganoderma lucidum, növényi komponens gomba - gyümölcs), shiitake kivonat 30% poliszacharidok (Lentinula edodes, növényi komponens gomba - gyümölcs), citromlé aroma, acerola kivonat 25% C-vitaminnal (Malpighia glabra L. , növényi összetevő - gyümölcs), savanyúságot szabályozó citromsav, L-cisztein HCL, L-metionin, japán lóhere 95% rutinnal (Sophora Japonica L., növényi összetevő - rügy), édesítőszer - szteviol-glikozidok, cink-biszglicinát, maszkoló aroma, E-vitamin (DL-alfa-tokoferol), szelén Lalmin® (szeléntartalmú inaktív élesztő), citrusfélék kivonata 60 % bioflavonoidokkal (Citrus aurantium L., növényi összetevő - gyümölcs), citromgyümölcs por.
Figyelmeztetés: Édesítőszert, növényi kivonatokat, aminosavakat tartalmazó étrend-kiegészítő, A termék nem helyettesíti a változatos étrendet. Száraz helyen, 25 °C alatti hőmérsékleten tárolja. Védje a közvetlen napfénytől. Nem alkalmas 15 év alatti gyermekek számára. 15 éves kor felett, szoptató és terhes nők esetében tanácsos orvoshoz fordulni. Gyermekektől elzárva tartandó. A gyártó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból vagy tárolásból eredő károkért. A szavatosság a csomagoláson fletüntetve