Az első és legfontosabb tény az, hogy a zsírok kisebb eltérések kivételével mind egyformák, bár telítetlen, félig telített, vagy telített zsír formájában fordulnak elő. Minden zsír alapja a glicerin és 3 különböző zsírsav, amelyek a glicerinhez kötődnek. Mivel a zsír nem oldódik vízben (testünkben található 2 / 3 víz), a szervezet először egy vízben oldódó anyaggá változtatja, mialatt a trigliceridláncokat kapcsolja szét, amelyek aztán vékonybélen áthaladva jutnak a véráramba. A vérből vagy a zsírszövetbe vagy a mitokondriumokba kerülnek más sejtekhez. Ha a testzsír csökkentése a célunk, az első lépés a zsírszövetbe épülő zsírok csökkenése és az izomsejtekben felhasználásra kerülő zsírok maximalizálása legyen.
Fitnesz témájú cikkek
ZSÍR ABC
Miért alakul több kiváló étel zsírrá?