SÁRGABARACK
Tápanyagok: beta-karoten, C-vitamin, kálium, rost
Javaslatok: hűtőbe csak a teljesen érett, tapintásra nem túl kemény gyümölcsöket tegye. Amíg megérik, tartsa szobahőmérsékleten
ŐSZIBARACK
Tápanyagok: beta-karoten, C-vitamin, biotin, rost
Javaslatok: legmegfelelőbbek a kemény, jó színezésű gyümölcsök. A zöld szín az éretlenség biztos jele. Szobahőmérsékleten könnyen megérik. Fogyasztás vagy hűtőbe helyezés előtt ne hagyja túlpuhulni.
SZILVA
Tápanyagok: A-vitamin, B1, B2, C-vitamin, rost
Javaslatok: legyen kemény és nagy szemű. Csak az érett szemeket rakjuk hűtőbe. Amíg túl kemény, hagyja szobahőmérsékleten. Melegben azonban gyorsan romlik.
EPER:
Tápanyagok: C-vitamin, B1 és B2 vitamin, beta-karoten, rost
Javaslatok: tartsa hűtőben, elfogyasztását ne halogassa. Közvetlenül fogyasztás előtt mossa meg.
GÖRÖGDINNYE
Tápanyagok: beta-karoten, kálium, B6 vitamin, C-vitamin és thiamin
Javaslatok: az érett gyümölcsöt a héj sötétzöld színe alapján válasszuk ki
SÁRGADINNYE
Tápanyagok: beta-karoten, C-vitamin, thiamin, kálium
Javaslatok: A telt sárga gyümölcsöt vásárolja meg . A zöld szín az éretlenség biztos jele. Szobahőmérsékleten könnyen megérik. Minél puhább és sárgább a gyümölcs, annál ízletesebb. Hűtőbe csak az érett gyümölcsöt tegye!
NEKTARIN
Tápanyagok: beta-karoten, kálium, rost
Javaslatok: szobahőmérsékleten gyorsan érik. Ha nem fogyasztja el azonnal, tárolja hűtőben
PAPRIKA
Tápanyagok: C vitamin, A-vitamin, P-vitamin( kriptoxantin), rost
Javaslatok: piros és zöld esetében várjunk, amíg élénk színű lesz, így íze édesebb, és C-vitaminban gazdagabb .Fogyasszuk frissen vagy használjuk salátához, köretekhez.
PARADICSOM
Tápanyagok: kálium, A-vitamin, C-vitamin, rost
Javaslatok: főzéshez alkalmasabbak a keményebb, közvetlen fogyasztásra a puhább darabok. Miután megpuhult, gyorsan romlik
ZÖLDBAB
Tápanyagok: kálium, kalcium, rost
Javaslatok: mindig a láthatóan friss hüvelyeket válasszuk. Leginkább főzve készítsük el, fogyasszuk sonka szeletekkel, vagy egy kis olvasztott vajjal. Főzés-párolás során adhatunk hozzá aprított hagymát. A friss zöld hüvelyket fogyasszuk frissen, joghurttal vagy savanykás öntettel.
CUKKINI
Tápanyagok: kálium, rost
Javaslatok:grillezve vagy roston sütve igazán jóízű. A darabokat grilltűre szúrva, megfűszerezve hirtelen süssük meg, hogy ne roggyanjon túlságosan össze. Reszelve vagy apróra vágva saláták kitűnő alkotóeleme lehet.
KUKORICA
Tápanyagok: komplex szénhidrát, rost, beta-karoten, B1, B2, B3 vitamin
Javaslatok: a lehető legfrissebb legyen, optimális esetben aznapi szedés. Frissen ugyanis 5 perc alatt elkészíthető. Amennyiben igényli a zsír felhasználását elkészítéséhez, egy kevés olivaolajat vagy margarint használjon.