Ezért úgy döntöttünk, közzétesszük az általánosan rendelkezésre álló élelmiszerek értékeit, amelyek gyakran szerepelnek étrendünkben.
100g élelmiszer | fehérje | szénhidrát | zsír |
sajt 25% | 25 | 2 | 25 |
Zsírszegény sajt | 25 | 2 | 9 |
Burgonya | 2 | 20 | 0 |
Rizs | 8 | 77 | 0 |
Zabpehely | 14 | 64 | 7 |
Bab | 22 | 57 | 1 |
Borsó | 26 | 53 | 2 |
Tészta | 14 | 75 | 4 |
Barna kenyér | 10 | 50 | 1 |
Félzsíros túró | 16 | 4 | 7 |
Zsírszegény kefír (1 pohár) | 6 | 8 | 0 |
Szója | 45 | 18 | 20 |
Zöldbab | 2,5 | 7 | 0 |
Brokkoli | 3 | 2 | 0 |
Fejes saláta | 1,5 | 2 | 0 |
Fejes saláta | 2,5 | 4 | 0 |
Spenót | 2 | 2 | 0 |
Gomba | 5 | 2 | 1 |