A zabpehely a bélrendszer normál működésének kiváló támogatója, segít a szervezet felfrissülésében, a bőr normál állapotában, hozzájárul a hormonális egyensúlyhoz. Elalvást elősegítő, relaxáló hatása jótékonyan érvényesül. Segít a bőr normál állapotának fenntartásában.
A zabpehelyt tisztított és hántolt vagy hántolatlan gabonaszemekből készítik, amelyeket zúzással vagy keresztirányú vágással nyernek. A nyersanyagot legalább 80 °C-ra gőzölik.
Felhasználás
nyersen - önmagában, dióval, mazsolával, csokoládéval, aszalt gyümölcsökkel stb. ízesítve, müzli formájában, tejjel, joghurttal, kefírrel, tejföllel stb. keverve.
hőkezelés után - pl. sütőipari keverékek további előállításához, tészták készítéséhez, mindenféle sütemény, müzliszelet elkészítéséhez - megszórásához vagy bevonásához, konyhai előkészítéshez - köretként, levesbetétként, őrlés után lisztek helyettesítésére süteményekben, sós és édes süteményekben, húsgombócok készítéséhez.
Tápanyag tartalom 100g:
Energiaérték | 1570 kJ/ 373 kcal |
Zsírok | 6,9 g |
- ebből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 68,1 g |
- ebből cukor | 1,3 g |
Rost | 7,2 g |
Fehérje | 13,2 g |
Só | 0 g |
EGÉSZ ZABPEHYELY
Összetevők: 100 % zabpehely
FINOM ZABPEHELY
Összetevők: 100 % zabpehely
Allergének: glutén
Javaslat: Tárolás száraz, hűvös helyen
Származási hely: ČR