A svéd gyártó új csokoládékrémje azoknak készült, akik az édesség utáni sóvárgásukat egy olyan édességgel szeretnék elűzni, amely a szervezetet nem üres kalóriákkal, hanem jótékony tápanyagokkal látja el.
A fehérjével (tejsavófehérje-izolátummal) dúsított Proteinella hozzáadott cukor nélkül készült.
A Proteinella által tartalmazott maltit tulajdonképpen egy alkoholos cukor, amelynek kalóriaértéke körülbelül 70%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos cukoré. A maltit jelentős előnye, hogy a szacharóz (hagyományos cukor) glikémiás indexének körülbelül a fele, vagyis nem emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos cukor. A proteinella ezért nemcsak azoknak alkalmas, akik az édességet szeretnék elfogadni, hanem a cukorbetegeknek is. Ráadásul nem okoz fogszuvasodást, és az alkoholos cukor egy része nem szívódik fel a vérbe.
Továbbá rostot is tartalmaz, ami lassítja a cukor felszívódását, és így tovább lassítja a vércukorszint emelkedését.
Tápértékek | 100 g | 100 g |
Változat | Kakaó/mogyoró | Fehér csokoládé |
Energiaérték | 2057 kJ / 496 kcal | 2187 kJ / 528 kcal |
Zsírok | 35,2 g | 39,2 g |
- ebből telített zsírsavak | 7,7 g | 8,6 g |
Szénhidrátok | 44,9 g | 43,8 g |
- ebből cukrok | 6,6 g | 7,3 g |
Rost | 2,5 g | <0,1 g |
Fehérje | 13,2 g | 14,2 g |
Só | 0,18 g | <0,10 g |
Mogyoró-csokoládé íz:édesítőszer (maltit), tejsavófehérje koncentrátum(tej) (12%), mogyoró (10%), édesített tejsavópor(tej), csökkentett zsírtartalmú kakaópor (6,5%), kakaóvaj, napraforgóolaj, kókuszolaj, emulgeálószer(szójalecitin), vanília kivonat.
Fehér csokoládé íz: édesítőszer (maltit), napraforgóolaj, sovány tejpor (13 %), tejsavófehérje koncentrátum (tej) (12 %), kakaóvaj, kókuszolaj, emulgeálószer (napraforgó lecitin), vanília kivonat.
Az allergéneket az összetevők között félkövér betűvel jelöltük. Nyomokban mandulát, mogyorót és pisztáciát tartalmazhat.