Az E-vitamin nyolc különböző vegyületből álló csoport, amelyek közé tartoznak a tokoferolok és a tokotrienolok. A D-alfa-tokoferol az E-vitamin természetes formája, és e vitamin leghatásosabb biológiai formájának tartják. Tulajdonságai miatt széles körben használják étrend-kiegészítőkben. A porított E-vitamin-D-alfa-tokoferio gyakran növényi olajokból, különösen a tokoferolokban gazdag szójaolajból származik. A szójababból préselik az olajat. Ez az olaj különböző tokoferolok keverékét tartalmazza, köztük a D-alfa-tokoferolt. Az olajat tovább feldolgozzák a D-alfa-tokoferol izolálása és tisztítása érdekében. Ez a folyamat magában foglalja a nem kívánt összetevők eltávolítását és a tokoferol koncentrálását. Az izolált D-alfa-tokoferolt mikrokapszulázzák, majd por alakúra szárítják. A mikrokapszulázás segít növelni az E-vitamin stabilitását és megvédi az oxidációtól. Az E-vitamin mikrokapszulázással elért nagyfokú stabilitása fontos ahhoz, hogy az étrend-kiegészítők tárolása és előállítása során megőrizze hatékonyságát. A mikrokapszulázás hozzájárul a jobb biológiai hozzáférhetőséghez is, ami azt jelenti, hogy az E-vitamin jól felszívódik és hasznosul a szervezetben.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy bevitelét zsírsavak fogyasztásával kell kísérni. A vitamin megfelelő bevitelének legjobb módja, ha étkezés után vagy étkezés közben vesszük be. Az E-vitamint az emberi szervezet egyik legfontosabb vitaminjának tartják. Az E-vitamin segít megvédeni a sejteket az oxidatív stresszel szemben. Az E-vitamin mindazoknak ajánlható, akik az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt. Használata a napi étrend részét képezheti. Az E-vitamin aktivitása a szelén egyidejű hatásával fokozódhat. Az E-vitamin hatékony felszívódását úgy biztosíthatjuk a legjobban, ha zsírtartalmú ételekkel együtt vesszük be. Ez biztosítja, hogy az E-vitamin megfelelően fel tudjon szívódni és hasznosítani tudja a szervezet.
A teljes gyártási folyamatot az IFS Food tanúsítja. Miért cseréltük le az ISO 22000:2018 tanúsítást az IFS Foodra?Az IFS Food egy világszerte elismert tanúsítás a gyártási folyamatok és termékek élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzésére. Az egységes, nemzetközileg elismert élelmiszer-szabvány lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek következetes biztonságát és a lehető legmagasabb minőségét világszerte biztosítsuk. A német (HDE), a francia (FCD) és az olasz (ANCC, ANCD) kiskereskedelmi szövetségek a gyártókkal együttműködve vettek részt az IFS-szabványok kidolgozásában.
Mit jelez az IFS tanúsítvány?
- a felhasznált nyersanyagok magas minőségét
- a nyersanyagok tárolásának magas színvonalát
- a teljes gyártási folyamat maximális minőségét
- növeli a termékek és a márkák hitelességét világszerte
Csomagolás: 90 kapszula
1 csomag becsült felhasználási ideje: 90 nap
Ajánlott napi adag: naponta 1 kapszula bevétele. Ne lépje túl az ajánlott adagot.
A napi adagban lévő anyagok tartalma | 1 kapszula | RHP* |
---|---|---|
E-vitamin | 12 mg | 100 % |
*RHP - beviteli referenciaérték.
Összetevők: rizsliszt, E-vitamin (D-alfa-tokoferol-acetát - szójaforrás), növényi kapszula hipromellózból, csomósodásgátló - magnézium-sztearát.
Figyelmeztetés a csomagoláson: E-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő. A termék nem helyettesíti a változatos étrendet. Száraz helyen, 25 °C alatti hőmérsékleten tárolandó. Védje a közvetlen napfénytől. Nem alkalmas 3 év alatti gyermekek számára. 3 évesnél idősebb gyermekek, szoptatós és terhes nők esetében orvoshoz kell fordulni. Gyermekektől elzárva tartandó. A gyártó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból vagy tárolásból eredő károkért. A csomagoláson minimális szavatosság és tételszám feltüntetve.